JARDIN Wegański Olej Lawendowy, 100ml

olej lawendowy jardin.jpg
  • promocja
Dostępność: Zapasy uzupełnione, możesz śmiało robić zakupy :)
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 43,50 zł 58,00 zł 43.50
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Wegański olej lawendowy z ekstraktu lawendowego na oleju z nasion słonecznika.

Olej lawendowy nie tylko pięknie wygląda, ale też gwarantuje nam cały wachlarz drogocennych właściwości oraz zastosowań. Jednocześnie można używać go do zdejmowania makijażu, jako dodatek do kąpieli, emulsja do masażu, olejek do włosów oraz w pielęgnacji twarzy i całego ciała.

Olej lawendowy działa przeciwzapalnie i przeciwgrzybiczo. Łagodzi stany zapalne i podrażnienia. Przyspiesza gojenie się ran, oparzeń oraz otarć. Wspomaga walkę z cellulitem. Sam zapach lawendy odpręża, uspokaja i ułatwia zasypianie.

"Wegański Olej Lawendowy przygotowany został ręcznie w 100% z naturalnych składników bez konserwantów, barwników i dodatków zapachowych.

To olej idealny dla skóry, która potrzebuje relaksu, odprężenia, nawilżenia, łagodności i dopieszczenia. Kwiat Lawendy to moc cudotwórczych właściwości i składników. Dodatkowym jego atutem jest jego piękny wygląd, dzięki temu cieszy oko i nadaje się na prezent." - producent


Właściwości:

  • lawenda ma właściwości antyseptyczne, bakteriobójcze, przeciwzapalne, gojące i odprężające
  • pomaga w gojeniu ran i poparzeń
  • wspomaga łagodzenie infekcji górnych dróg oddechowych
  • skutecznie pobudza krążenie krwi dzięki temu pobudza przepływ limfy
  • wspiera walkę z cellulitem
  • zapach kwiatów lawendy ma działanie terapeutyczne i łagodzące, pomaga się odprężyć, uspokaja i ułatwia zasypianie

"Lawenda zawiera olejki eteryczne, garbniki, kumaryny, fitosterole, antycyjany, sole mineralne, kwasy organiczne i flawonoidy. Najpopularniejszym gatunkiem Lawendy, który wykorzystuje się w ziołolecznictwie, kosmetyce i aromatoterapii jest Lawenda Lekarska (Lavendula Officinalis). Najcenniejszą częścią tej rośliny są jej kwiaty, to z nich pozyskuje się olejek eteryczny oraz hydrolaty.
Lawenda jest popularnym ziołem pochodzącym z Indii, Persjii i Wysp Kanaryjskich została przewieziona do regionu Morza Śródziemnego. Swoją nazwę zawdzięcza Rzymianom od łacińskiego „lavare”- myć. Kąpano się z dodatkiem Lawendy, była stosowana również jako przyprawa i amulet, którzy odstraszał nieszczęścia." - producent


Produkt Polski. Odpowiedni dla wegan.


Konsystencja: lekki olejek

Zapach: przepiękny aromat świeżej lawendy

Termin ważności: 12 miesięcy od daty produkcji

Opakowanie: buteleczka z jasnego szkła

Pojemność: 100 ml


Sposób użycia:

  • po kąpieli - na lekko wilgotną skórę niewielką ilość oleju wetrzyj okrężnymi ruchami, w ten sposób oprócz właściwości pielęgnacyjnych zrobisz masaż. Skup się na miejscach z cellulitem
  • do olejowania włosów - godzinę przed myciem włosów w końcówki wetrzyj niewielką ilość oleju lawendowego. Lepszy efekt uzyskasz zostawiając olej lawendowy na całą noc. Lawenda radzi sobie z łupieżem i z problemami skórnymi głowy możesz wetrzeć olej w skórę głowy
  • do twarzy - po demakijażu na lekko wilgotną skórę twarzy oraz dekolt nałóż niewielką ilość oleju lawendowego
  • używaj oleju lawendowego zamiast kremu na dłonie i stopy
  • jako olejek do skórek paznokci
  • łagodzący kompres po ukąszeniu owadów

Skład: olej z nasion słonecznika, ekstrakt lawendowy

Ingredients INCI: Helianthus Annuus Seed Oil, Lavandula Angustifolia Extract

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl